Boeken

Nienke werkt niet alleen als vertaler, maar ook als freelance wetenschapsjournalist. Ze heeft één boek geschreven en meerdere boeken vertaald.

In 2013 verscheen De vervlogen droom, een boek waarmee Nienke in de schimmige wereld dook van vliegscholen, banken en prijsvechters. Op basis van een havodiploma en een droom konden jonge mensen anderhalve ton bij een bank lenen om piloot te worden. Ze gingen af op het rooskleurige toekomstbeeld dat werd geschetst en waanden zich zeker door de ‘veilige’ garantiefondsen. Dit beleid heeft geresulteerd in ruim 1.200 jonge werkloze piloten met enorme schulden. Banen zijn er niet, maar de vliegscholen bleven opleiden en de bank bleef leningen verstrekken. Deze jonge piloten ondervinden chronische stress door hun financiële problemen, wat in combinatie met de hoge werkdruk van invloed is op de vliegveiligheid. Passagiers vliegen spotgoedkoop, maar tegen welke prijs?
De vervlogen droom
Piloot: van held tot huurling

De vervlogen droom is verkrijgbaar bij bol.com; klik hier om het boek te bestellen. Het boek kost EUR 13,50, plus 1,99 verzendkosten.

Verder vertaalde Nienke een spraakmakend boek van de Franse vlieger-schrijver Christian Fletcher over prijsvechter Ryanair uit het Frans naar het Nederlands (2013).
Wilt u ook weten waarom hun tickets zo goedkoop zijn (lijken)? Klik dan hier om Ryanair: low-cost, maar tegen welke prijs? te bestellen. Het boek kost EUR 12,95 plus 1,99 verzendkosten.


Nienke heeft tot begin 2016 een blog bijgehouden als vervolg op De vervlogen droom. Haar blog met veel interessante informatie voor beginnende en aspirant-piloten vindt u hier.